Het strand is ook van alle West-Vlamingen

West-Vlaanderen / De Vlaamse Kust - Het kusttoerisme in goede banen leiden deze zomer wordt een uitdaging. Het zonovergoten strand is een evenement dat zich niet laat annuleren. Logisch dat nagedacht wordt hoe dit op een veilige manier kan. Provincieraadslid Wim Aernoudt uit Gistel: “Voorrang geven aan wie belasting betaalt in de kustgemeente is een egoïstisch criterium dat voorbij gaat aan de bijdrage van alle West-Vlamingen in het kusttoerisme. De West-Vlamingen betalen elk jaar braaf hun provinciebelastingen. Ze hoesten samen elk jaar zo’n 150 miljoen euro op. Daarvan gaat een substantieel deel naar de ondersteuning van kusttoerisme en naar investeringen aan de Vlaamse Kust.”

“Het autonoom provinciebedrijf Westtoer werkt met een jaarbudget van 10 miljoen euro West-Vlaams belastinggeld dat voor een flink deel gespendeerd wordt aan ondersteuning en uitbouw van het kusttoerisme. Dit bijvoorbeeld in binnenlandpromotie of in evenementen zoals kunstproject Beaufort. Daarnaast investeerde de Provincie de laatste jaren tientallen miljoenen euro’s belastinggeld van alle West-Vlamingen aan de Vlaamse Kust. Dit onder andere in de drie provinciedomeinen: Het Zwin (Knokke-Heist), Raversyde (Oostende) en Duinpanne (De Panne),” aldus provincieraadslid Wim Aernoudt.

“De redenering dat wie in een kustgemeente woont of verblijft voorrang moet krijgen omdat hij daar belasting betaalt, gaat daarom ons inziens niet op met N-VA West-Vlaanderen,” foetert raadslid Aernoudt. We roepen de deputatie en vooral de gedeputeerde van toerisme dan ook op om de belangen van alle West-Vlamingen te verdedigen. Ook een inwoner van Gistel, Diksmuide of Kortrijk betaalt mee om van de Vlaamse Kust een aantrekkelijk product te maken. De inwoners van de andere 54 West-Vlaamse gemeenten, naast de 10 kustgemeentes zelf, kunnen aan de Vlaamse Kust die ze mee financieren niet als tweederangsburgers behandeld worden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is