Provincie houdt vinger aan de pols bij de toeristische sector met oprukkend coronavirus in West-Vlaanderen

Op 5 maart 2020, over deze onderwerpen: Communicatie, Coronacrisis, Economie en ondernemen, Gezondheids​zorg, Toerisme

West-Vlaanderen - Provincieraadslid Wim Aernoudt (N-VA) ondervroeg het provinciebestuur over de te nemen maatregelen om de toeristische sector te ondersteunen bij het oprukkend coronavirus in West-Vlaanderen. Provincieraadslid Wim Aernoudt uit Gistel: ”West-Vlaanderen is binnen Vlaanderen de toeristische provincie bij uitstek. Daarom is naar onze mening waakzaamheid geboden. De gedeputeerde onderschrijft de bezorgdheid en kondigt acties aan.”

Raadslid Wim Aernoudt: “De terugkeer van Vlamingen uit hun skivakantie was de directe aanleiding voor uitbraak van het coronavirus in West-Vlaanderen. Daarmee wordt er een directe link gelegd tussen toerisme en de verspreiding van het virus.”

De gedeputeerde erkende meteen dat er nu al sprake is van een terugloop van boekingen en annuleringen in de West-Vlaamse hotelsector. De officiële cijfers laten evenwel nog even op zich wachten voor verdere evaluatie. Raadslid Wim Aernoudt: “Het is goed dat de provincie de vinger aan de pols houdt. En nu al actie onderneemt.”

De paasvakantie staat voor de deur. Traditioneel is dit een eerste piek in het toerisme in West-Vlaanderen. Bij goed weer kan je aan de Vlaamse Kust dan al eens op de koppen lopen. Daarom is Westtoer in continu overleg met de sector. De provincie en Westtoer werken aan een adviesnota voor de toeristische sector over hoe met de situatie om te gaan.

Raadslid Wim Aernoudt: “Het is aangewezen om de geplande marketingacties te herbekijken om in te spelen op de situatie. De nabijheid van West-Vlaanderen kan in deze tijden een positief element zijn bij mensen die traditioneel eerder verre reizen ondernemen. De gedeputeerde bevestigde dat dit de bedoeling is.”

Deze uitdaging om op een goede manier om te gaan met het effect van het coronavirus op het toerisme is voor de sector cruciaal. Dit komt bovenop de gevolgen van het einde van de herdenking van de Groote Oorlog. Ook de Brexit kan zijn invloed hebben op toerisme vanuit de buurregio’s van over het Kanaal,” besluit provincieraadslid Wim Aernoudt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is