Provincie West-Vlaanderen maakt 200.000 euro vrij voor organisatie van evenementen in provinciale domeinen

Op 10 november 2022, over deze onderwerpen: Communicatie, Domeinen en Groene Assen, Vrije tijd en evenementen

West-Vlaanderen – De provincie West-Vlaanderen investeert volgend jaar 200.000 euro om meer evenementen te organiseren in de verschillende provinciedomeinen. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van provincieraadslid Isabelle Vandenbrande (N-VA) aan de deputatie tijdens de laatste provincieraadszitting

Al in 2019 deed de provincieraadsfractie van de N-VA de oproep om meer evenementen organiseren in de West-Vlaamse provinciedomeinen. “Jammer genoeg was er in 2020 en 2021 de coronapandemie en was het allesbehalve evident om meer provinciale evenementen te voorzien. Het provinciebestuur nam onze suggestie dit jaar wel ten harte en voorzag extra zomerprogrammatie. En ook  voor  volgend jaar maakt ze nu de som van  200.000 euro vrij en dat stemt ons uiteraard tevreden. Beleving zorgt voor verbondenheid en bovendien zullen nieuwe evenementen zorgen voor een vakantiegevoel in eigen streek. Uiteraard dienen activiteiten hand in hand te gaan met de natuurwaarden van de verschillende domeinen. De provincie heeft niet de ambitie om Tomorrowland naar West-Vlaanderen te halen”, reageert provincieraadslid Isabelle Vandenbrande.

Verder bleek tijdens de provincieraad dat er een aanwervingsprocedure loopt om een eventmanager aan te stellen. “Die moet straks de evenementen mee vorm geven. De provincie zal trouwens geen eigen eventbureau samenstellen maar blijft samenwerken met private partners”, besluit provincieraadslid Isabelle Vandenbrande.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is