Nieuwe uitbater voor restaurant Bulskampveld eindelijk aangesteld

Op 17 april 2020, over deze onderwerpen: Domeinen en Groene Assen, Economie en ondernemen, Patrimonium, Toerisme

West-Vlaanderen / Beernem – De deputatie heeft begin april beslist om een uitbater aan te stellen voor restaurant Bulskampveld. Urbancafé Lippensveld heeft het gehaald in een gunningsprocedure van 3 andere kandidaten. De concessie heeft een looptijd van 4 jaar. Provincieraadslid Isabelle Vandenbrande uit Beernem: “We zijn verheugd dat er na een lange zoektocht een nieuwe uitbater is aangesteld. Met het vernieuwend concept hebben we er vertrouwen in dat het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld de uitbaters krijgt die het verdient.”

Sinds eind september ‘19 is het restaurant bij het provinciaal domein Bulskampveld gesloten. De provincie West-Vlaanderen besliste de concessie met de vorige uitbater te verbreken. Het provinciebestuur was nu op zoek naar een nieuwe uitbater. De concessie heeft als doel de uitbating van de cafetaria, feestzaal en terras voor zijn rekening te nemen. Het lastenboek en de administratieve voorwaarden werden goedgekeurd door de deputatie in haar zitting van 23 januari 2020. De deputatie besliste over de toekenning van de concessie in haar zitting van 2 april 2020.

“Er werden in totaal 4 kandidaturen ingediend, waarvan 1 werd geweerd wegens fiscale schulden”, aldus raadslid Vandenbrande. “In het lastenboek is voorzien dat de concessieovereenkomst ingaat op 1 mei 2020 en een duur heeft van 4 jaar. De nieuwe uitbater streeft er naar om de cafetaria in de loop van de maand mei of juni te openen, hierbij zal rekening moeten worden gehouden met de coronamaatregelen.”

Uit het juryverslag blijkt dat de inschrijver een zeer creatieve en vernieuwende visie heeft op de uitbating. Dit vertaalt zich ook in het originele concept van Urban foodbar, waarbij de natuur naar binnen en het terras wordt gebracht. Er is veel aandacht voor een vlotte werking tijdens piekmomenten, daarnaast wordt ook aandacht geschonken aan de (natuur)beleving van de klanten. Kernwoorden zijn energiek en creatief. De nieuwe uitbater zal ook een grondige investering uitvoeren aan de zaak om zijn concept naar voor te brengen.

“Nu hopen we met zijn allen dat de coronacrisis de piek heeft bereikt en de horeca zoals Urbancafe Lippensveld op een veilige manier kan opengaan tegen de zomer,” aldus provincieraadslid Isabelle Vandenbrande.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is