Nieuwe fietspaden in Suikerpark Veurne: een extra stimulans voor het functioneel en recreatief fietsen

Op 25 november 2019, over deze onderwerpen: Milieu en klimaat, Mobiliteit en openbare werken

West-Vlaanderen / Veurne  – De provincie West-Vlaanderen trekt in totaal een kleine 700 000 euro uit om in twee fasen een fietspad in Veurne te realiseren. “In de eerste fase gaat het over een fietspad tussen de Zuidburgweg en de Brikkerijstraat. In de tweede fase gaat het over een fietspad tussen de Werkplaatsstraat en de spoorweg en tussen de Brikkerijstraat en de Nijverheidsstraat”, lichten provincieraadslid Luc Coupillie uit Diksmuide en gemeenteraadslid Dirk Kesteloot uit Veurne toe. De aanleg van die fietspaden gebeurt in het kader van het Fietsfonds.

“De eerste fase zou zo’n 80 werkdagen in beslag nemen en de provincie trekt een budget uit van 126 000 euro. De tweede fase duurt een 65 tal dagen en heeft een kostenplaatje van een goed half miljoen euro”, verklaart provincieraadslid Luc Coupillie. “De provincie krijgt van het Vlaamse Gewest een tussenkomst van 50%”, geeft Coupillie mee.

Specifiek gaat het om een fietspad die 3m50 breed is in asfalt. De N-VA-fractie van West-Vlaanderen is alvast tevreden: “Er wordt werk gemaakt van brede en veilige fietspaden. Op die manier stimuleren we de mensen om hun auto links te laten liggen”, aldus provincieraadslid Coupillie. Op de betreffende raadscommissie gaf het raadslid ook het advies aan de diensten, om de werkzaamheden in dit vogelgebied van nationaal en internationaal belang, buiten het broedseizoen te laten plaatsvinden.

N-VA Veurne is ook zeer tevreden met deze investering. “Het wordt een prachtig fietspad op dijken met aan weerskanten begroeiing. Daarenboven wordt er zelfs slimme verlichting voorzien, die slimme verlichting met sensoren zorgt ervoor dat de lichten enkel gaan branden bij beweging van fietsers of wandelaars en ze hebben een aangepaste kleur voor dieren zoals vogels of vleermuizen”, aldus Dirk Kesteloot, gemeenteraadslid in Veurne.

 

Bij bijlagen rechts:

- foto's persmoment + plan aan te leggen fietspad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is