N-VA schenkt presentiegeld weg aan vzw Downsyndroom West-Vlaanderen

Op 31 maart 2018, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Efficiënte overheid

West-Vlaanderen - De jaarlijkse “rede van de gouverneur” is nog steeds losgekoppeld van de provincieraad en op een andere dag georganiseerd. Gevolg: dit geldt als een afzonderlijke vergadering van de raad en levert een afzonderlijke presentie- (en verplaatsing)vergoeding op. N-VA wil dit in de toekomst gekoppeld zien aan een provincieraad. Daarom schenkt de provinciale N-VA-fractie opnieuw hun presentiegeld weg, deze keer aan vzw Downsyndroom West-Vlaanderen.

Fractievoorzitter Kristof Pillaert (N-VA) uit Hooglede betreurt de regeling van de “rede van de gouverneur” die een meeruitgave voor de provincie van ongeveer 12.500 euro betekent: “Zoals ieder jaar nemen we dan ook het initiatief om de presentiegelden van de aanwezige provincieraadsleden uit onze fractie weg te schenken aan een goed doel. De fractie van N-VA telt 19 leden. Het presentiegeld van de aanwezige provincieraadsleden werd dit jaar verdeeld aan 2 goede doelen. Eén van die goede doelen is de vzw Downsyndroom West-Vlaanderen. Zij ontvangen 600 euro. Eerder ontving De Vlaamse basisschool De Taalkoffer in Komen reeds een toelage.”

Els De Gussem en Lieselot Messelier, bezielers van vzw Downsyndroom West-Vlaanderen: “Deze gift past in de geest van de Wereld Downsyndroom Dag van 21 maart. Iedere persoon met een chromosoompje meer verdient het om in de bloemetjes gezet te worden. Wij zullen met deze gift onze werking in West-Vlaanderen verder vorm geven. Onze vzw is een vrijwilligersorganisatie van en voor mensen met downsyndroom, hun familie en iedereen die rond hen staat. Wijzelf zijn ook ouders van een kind met downsyndroom en werken onder de overkoepelende organisatie Downsyndroom Vlaanderen. Zij streven naar een positieve en realistische beeldvorming in onze samenleving en media. Ook slaan ze een brug naar hulpverleners, medisch personeel, wetenschappers, enzovoort. Met de vzw in West-Vlaanderen organiseren we gezinsactiviteiten, ouderontmoetingen en zijn we ook contactouder, dit geeft toekomstige en kersverse ouders de kans in contact te komen met ervaringsdeskundigen, lotgenoten, ...”

Vzw Downsyndroom West-Vlaanderen stelde hun werking voor en nam symbolisch een cheque in ontvangst in zaal De Gulden Zonne in Hooglede, de thuisbasis van fractievoorzitter Kristof Pillaert.

Op de foto herken je naast de ouders en kindjes van vzw Downsyndroom West-Vlaanderen, provincieraadsleden Tijl Waelput uit Jabbeke, Wim Aernoudt uit Gistel en Kristof Pillaert uit Hooglede.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is