Fietssnelweg F39 wordt veiliger ter hoogte van de Kalsijdebrug in Gistel

Op 19 november 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Veiligheid

West-Vlaanderen / Gistel  – De provincie trekt 374 000 euro uit om de fietssnelweg F39 om te leiden ter hoogte van het bedrijf Quatannes aan de Kalsijdebrug op grondgebied van Gistel. Het bestek wordt met een openbare procedure binnenkort gepubliceerd. “De provincie mikt op uitvoering net voor of net na de zomer 2020“, zo vernam provincieraadslid Wim Aernoudt in de raadscommissie van 18 november.

De omleiding verlegt het tracé van de fietssnelweg F39 tussen Oudenburg en Veurne. Deze fietssnelweg loopt daar op vandaag langs het kanaal Plassendale – Nieuwpoort over de laadkade van bedrijf Quatannes (Qsalt). Het nieuwe en veiliger tracé van 3 meter breed volgt over een lengte van 550 meter het Zandvoordegeleed achter het bedrijf. Het geleed wordt twee keer gedwarst door de aanleg van een brug. Deze 2 bruggen maken bijna de helft van de kostprijs uit van het project.

Het fietspad sluit aan op de ondertunneling van de N33 die al een paar jaar geleden werd voorzien voor de fietssnelweg F33 tussen Oostende en Torhout. De 2 fietssnelwegen zullen elkaar daar dus kruisen. De gronden nodig voor dit project zijn reeds verworven. De provincie heeft ook al een omgevingsvergunning op zak om de werken uit te voeren. Het lanceren van deze prijsvraag is de laatste administratieve stap nodig voor deze realisatie op grondgebied Gistel.

“Het is zonder meer een goede zaak dat de veiligheid van fietsers centraal staat. We hopen op een kwalitatieve uitvoering met respect voor de vooropgestelde termijnen”, besluit provincieraadslid Wim Aernoudt.

 

 

U vindt rechts bij de bijlagen:

- plan bestaande toestand
- plan ontwerp jaagpad
- luchtfoto bestaande toestand

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is