Sportspurt voor 6 West-Vlaamse projecten sportinfrastructuur

Op 30 augustus 2021, over deze onderwerpen: Communicatie, Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts kent € 2,5 miljoen toe aan 6 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over West-Vlaanderen. Jaarlijks zullen zo meer dan duizenden sportende West-Vlamingen in deze kwaliteitsvolle en hedendaagse sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen. “Met onze sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en kwaliteitsvolle sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren.”

Via Sportspurt investeert Vlaanderen € 185 miljoen in sportinfrastructuur. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen, topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur. Het is een nooit geziene investering die voor àlle Vlamingen moet renderen.  Deze regeerperiode trekken we specifiek 95 miljoen euro uit voor bovenlokale sportinfrastructuur. Dat is 45 miljoen euro meer dan vorige regeerperiode. Dankzij deze extra budgetten kunnen private en publieke partners niet één, maar twee keer per jaar intekenen op een oproep. Voor de eerste oproep die nu werd afgerond, voorzag Vlaanderen 30 miljoen euro. Het niet bestede deel (zo’n 7 miljoen euro) wordt overgedragen naar de tweede oproep dit najaar. “Dit wil zeggen dat we dit jaar nog zo’n 32 miljoen kunnen investeren”, zegt Weyts. “Ik wil zoveel mogelijk clubs en besturen aanmoedigen om de coronabladzijde om te draaien en samen voluit te investeren in meer en betere sportinfrastructuur. Het moment is nu!”

Vlaanderen investeert maximaal 30 procent van de totale investeringskost met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. De projecten zijn heel divers en gaan van de bouw van een nieuw zwembad, aanleg van hockeyvelden, de vernieuwing van een atletiekpiste, investering in waterskimogelijkheden tot de oprichting van een vechtsportexpertisecentrum.

“We investeren voluit in sportoptimisme”, zegt Weyts. “Met deze hedendaagse sportinfrastructuur maken we sport toegankelijk voor iedereen.”

Kandidaten hebben nog tot eind september 2021 om een dossier in te dienen.

Overzicht investering bovenlokale sportinfrastructuur provincie West-Vlaanderen via foto onderaan.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is