Provinciebestuur slikt beloftes break-even Zwin Natuur Park in

West-Vlaanderen / Knokke-Heist – Het provinciebestuur beloofde tijdens het investeringstraject van het Zwin Natuur Park dat de exploitatie break-even zou draaien. Het zou na opstart geen geld meer kosten aan de West-Vlaamse belastingbetaler. De tegenvallende cijfers van de exploitatie van het Zwin Natuur Park (ZNP) werden maanden geleden al door N-VA aangekaart, maar nu moet ook de deputatie schoorvoetend toegeven dat ze op haar beloftes moet terugkomen. N-VA vraagt opnieuw dat er snel een correct en vooral haalbaar businessplan komt.

In de provincieraad van februari vroeg N-VA of de break-even wel realistisch was. Toen kwam er geen antwoord. Twee maanden nadien laat men de break-even los en zal men een nieuw businessplan voorstellen.

Provincieraadslid Jan Van Meirhaeghe uit Damme: “Wij zijn blij dat er duidelijkheid komt, maar wij dringen opnieuw aan om te blijven streven naar minstens minimalisatie van dat verlies. Het Zwin Natuur Park mag geen bodemloze put worden. De West-Vlaming zal na 19 miljoen euro investering, jaar na jaar blijven betalen voor de exploitatie. Volgens de jaarrekening van 2017 bedroeg dat verlies op de dagelijkse werking alvast 600.000 euro. Daar kwamen nog eens 500.000 euro voor allerlei bijkomende investeringen bovenop. We zijn in blijde verwachting van een degelijk business plan maar ook dat zullen we met argusogen opvolgen!”

Provincieraadslid Wim Aernoudt uit Gistel: “N-VA vraagt dat op korte termijn werk wordt gemaakt van een correct en haalbaar businessplan. Dat plan is niet alleen belangrijk voor de opvolging van de werking van het Zwin Natuur Park, maar het is bovendien onontbeerlijke informatie om in de volgende legislatuur een correct meerjarenbudget te kunnen opstellen. N-VA zal de werking van Het Zwin Natuur Park blijven steunen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is