Provincie West-Vlaanderen geeft extra steun aan de VBZR

Op 18 november 2016, over deze onderwerpen: Efficiënte overheid, Financiën en begroting, Veiligheid

West-Vlaanderen / Blankenberge. Tot op heden moest de VBZR (Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst) het jaarlijks stellen met 2.231 euro steun van de provincie West-Vlaanderen. Deze werkingsmiddelen waren ruim onvoldoende om de dagelijkse werking te financieren. Daarom heeft N-VA (onder leiding van provincieraadslid Nick Verwimp uit Blankenberge) onmiddellijk na de scheepsramp met de Flinterstar en de gastanker Al ORAIG van 6 oktober 2015 het initiatief genomen heeft om een draagvlak voor het verkrijgen van een hogere subsidie te creëren.

Vandaag mochten we het heugelijke nieuws vernemen dat de jaarlijkse provinciale steun van 2.231 euro naar 21.000 euro opgetrokken wordt. Om het hoge niveau van professionalisme te blijven garanderen voorziet de VBZR jaarlijks in opleidingen en training van de vrijwilligers. Deze opleidingen omvatten niet alleen EHBO-cursussen, maar ook technische en duurdere vormingen. De sterk gemotiveerde vrijwilligers zetten zich ook in voor o.a. het onderhoud van eigen materiaal en de training van de eigen manschappen. De toelage moet integraal ingezet worden voor de vorming en training van de eigen vrijwilligers.

Ook onze minister Ben Weyts (N-VA) heeft 60.000 euro vanuit de Vlaamse regering beloofd. Met deze steun heeft de VBZR op financieel vlak een toekomst. Hopelijk kan dit succes verder aanleiding geven om werk te maken van een betere uitbouw en communicatie van de reddingsdiensten op zee.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is