Nieuwe toegankelijke speeltoestellen in het provinciedomein Bulskampveld te Beernem op komst

Op 14 december 2023, over deze onderwerpen: Domeinen en Groene Assen, Jeugd

West-Vlaanderen / Beernem – In het Provinciedomein Bulskampveld is de huidige speelzone nabij de cafetaria aan vervanging toe. In de provincieraad werd de opdracht voor nieuwe toegankelijke speeltoestellen goedgekeurd. Provincieraadslid Isabelle Vandenbrande: “De nieuwe speelzone zal dichter bij de cafetaria liggen. De huidige speelzone blijft behouden tot na de aanleg van de nieuwe speelzone. De oude speeltoestellen zullen gerecupereerd worden voor andere provinciedomeinen.”

“De nieuwe speelzone zal bestaan uit 2 delen. Zone 1 wordt ingericht als een klassieke speelzone, terwijl zone 2 ingericht wordt als een bosspeelzone”, aldus provincieraadslid Isabelle Vandenbrande uit Beernem.

Zone 1 - Klassieke speelzone

Zone 1 bestaat uit verschillende deelzones en bestaat uit een combinatie van catalogusspeeltoestellen die natuurlijk ogen en heel wat speelwaarde omvatten. De speelzones zijn zichtbaar vanuit de cafetaria, zonder dat die zichtbaar zijn vanuit het kasteel om het historisch parkbeeld te respecteren.

Zone 2 - Bosspeelzone

Deze bosspeelzone is een combinatie van een vrije bosspeelzone met ruimte voor het bouwen met takken, klauteren in bomen en verstoppen achter struiken.

Toegankelijkheid

“De ontwerpers hadden ook contact met Inter. Bij Inter kan je terecht met vragen over toegankelijkheid. De speeltoestellen zullen dan ook aangepast zijn voor kinderen met een beperking. De kostprijs van de aanleg van de speelzone bedraagt net geen 250.000 euro,” besluit provincieraadslid Isabelle Vandenbrande.

Bij de afbeelding onderaan met de plannen:

Zone 1 -  klassiek spelen:

- Zone 1a: speelzone voor kinderen van 0-6 jaar.
- Zone 1b : Speelzone bestemd voor spelen 6-12jaar
- Zone 1c: bestemd voor dynamische toestellen zoals schommelen

Zone 2 - Bosspelen:
- Zone 2a: Bosspeelzone
- Zone 2b : hangplek voor jongeren

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is