Nieuwe schoolgebouwen voor honderden leerlingen in West-Vlaanderen

Op 23 december 2021, over deze onderwerpen: Communicatie, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim 3 miljoen euro in 8 scholenbouwprojecten over de provincie West-Vlaanderen. In deze nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen zullen honderden leerlingen aan een schoolbank kunnen aanschuiven. “Met een investering van drie miljard euro lenigen we de grootste noden in onze onderwijsinfrastructuur”, zegt Weyts. “We zullen de komende jaren veel nieuwe schoolprojecten uit de grond stampen. Onder meer met onze Scholen van Vlaanderen drijven we het investeringstempo sterk op.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen.

Weyts investeert in de laatste maand van dit jaar via AGION € 3,1 miljoen in 8 scholenbouwprojecten over de provincie West-Vlaanderen. Met deze scholenbouwprojecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

De Gemeentelijke Basisschool in Eernegem (Ichtegem) ontvangt € 2 miljoen voor een nieuwbouw voor 287 leerlingen en verbouwingswerken aan het schoolgebouw, de lokalen LO, de open en overdekte speelplaats en de fietsenberging. In Vichte (Kortrijk) koopt de Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - School met de Bijbel Mijn Oogappel met € 525.000 een woonhuis aan. Het woonhuis zal in de toekomst als bijkomende onderwijsinfrastructuur gebruikt worden.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is