N-VA wil lik-op-stukbeleid bij onlusten aan de Vlaamse Kust

Op 12 juli 2021, over deze onderwerpen: Communicatie, Coronacrisis, De Vlaamse Kust, Toerisme, Veiligheid

Vlaamse Kust - Met de zomer en het goede weer opnieuw voor de deur, wil de West-Vlaamse N-VA-fractie bij monde van provincieraadslid Isabelle Vandenbrande dat er gevat en gepast wordt opgetreden door de politie in onze 10 kustgemeentes bij eventuele onlusten met jongeren. 

"Vorig jaar heb ik de gouverneur reeds gevraagd om de problematiek van vechtende jongeren aan onze Vlaamse Kust strikt op te volgen. Onze badplaatsen, oorden van plezier en gezinsgeluk, werden toen overspoeld door voornamelijk Nederlandse, Brusselse en Noord-Franse jongeren dat stranden inneemt, mensen intimideert en strandredders, hulpdiensten en politie terroriseert. De onlusten op 8 augustus in Blankenberge waren toen een pijnlijk dieptepunt," aldus provincieraadslid Isabelle Vandenbrande uit Beernem.

Niet enkel in Blankenberge was er overlast, ook in Knokke-Heist was er onlangs opnieuw overlast van Nederlandse jongeren die komen vieren in deze badplaats. "Dit heeft veel te maken met het alcoholverbod in Nederland voor jongeren vanaf 16 jaar. Hier bij ons in Vlaanderen is er geen zulk verbod. Daarom trekken de Nederlandse jongeren naar Knokke-Heist om te vieren. De combinatie van Nederlandse politie en lokale politie helpt om de problematiek aan te pakken. Toch blijven we ijveren om voldoende politiemanschappen ter beschikking te hebben langs onze mooie Vlaamse badplaatsen, ook de federale overheid kan opnieuw helpen door politieagenten uit Brussel te sturen", besluit provincieraadslid Isabelle Vandenbrande.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is