Eerste wonderwoudjes op komst in West-Vlaanderen

Op 19 december 2019, over deze onderwerpen: Domeinen en Groene Assen, Milieu en klimaat

West-Vlaanderen – Het provinciebestuur heeft bekendgemaakt tijdens de voorstelling van het meerjarenplan dat de eerste wonderwoudjes op de planning staan in West-Vlaanderen. Een wonderwoudje is een kleine, toegankelijke en speelvriendelijke groenvoorziening met bomen. Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke had al eerder dit jaar een oproep gedaan aan het provinciebestuur om meer bomen aan te planten. Ze is dan ook heel tevreden dat de eerste wonderwoudjes op komst zijn: “Er komen de volgende jaren wonderwoudjes in Deerlijk, Hooglede, Lendelede, Lo-Reninge, Menen, Torhout en Waregem. We hopen dat nog meer West-Vlaamse gemeentes aansluiten bij de volgende projectoproep in januari.”

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke uit Menen: “Onze provincie is de meest bosarme provincie van Vlaanderen. Iedere boom die bijkomt, telt dus. Wat is nu een wonderwoudje? Een wonderwoudje is een kleine, toegankelijke en speelvriendelijke groenvoorziening met bomen.”

“Zelf had ik eerder dit jaar de provincie opgeroepen om meer werk te maken van het planten van bomen in onze provincie, dit via het concept van tiny forests of minibosjes. Na recent onderzoek van de UGent blijkt dat dat minibosjes meer koolstof opnemen dan grotere bossen in verhouding tot haar oppervlakte.”

Heel wat West-Vlaamse steden en gemeenten doen nu een inspanning om meer bos te hebben. Vooral kleine bosjes kunnen snel aangeplant worden. “We hopen dat er nu nog meer West-Vlaamse gemeentes aansluiten bij de volgende projectoproep in januari. De gemeenten hebben tijd tot 30 maart 2020 om hun projectaanvraag in te dienen,” besluit provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is