Alle West-Vlaamse landbouwers dienen schaduwbomen te mogen planten

Op 24 juni 2022, over deze onderwerpen: Landbouw, Milieu en klimaat

“Aanbod provincie West-Vlaanderen uitbreiden”

West-Vlaanderen – N-VA wil bij monde van fractievoorzitter Kristof Pillaert dat alle West-Vlaamse landbouwers met graasweides de mogelijkheid krijgen van de provincie West-Vlaanderen om schaduwbomen aan te planten voor hun vee. Het provinciebestuur zal haar budget nu aanpassen om meer gemeenten te betrekken.

Landbouwers uit Anzegem, Beernem, Koekelare, Kortemark, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Tielt, Torhout, Vleteren, Wielsbeke en Zwevegem bestelden samen 362 'schaduwbomen'. In tijden van hitte en verdroging zijn bomen in de weide meer dan welkom voor het vee. Ze zorgen voor schaduw en verkoeling. De provincie, regionale landschappen en stadslandschappen werken samen met deze 12 gemeenten aan een grootschalig bomenproject dat gesubsidieerd wordt door Europa en Vlaanderen.

Fractievoorzitter Kristof Pillaert uit Hooglede: “Op deze manier wordt het dierenwelzijn verhoogd en wordt het landschap verfraaid. Het is ook een opsteker voor de natuur en de biodiversiteit. West-Vlaanderen is een echte landbouwprovincie. Ook de landbouwers in de resterende 52 West-Vlaamse gemeentes dienen schaduwbomen te mogen planten. Het provinciebestuur zal haar budget nu aanpassen om meer gemeenten te betrekken. In eerste instantie zullen 20 andere gemeentes betrokken worden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is