N-VA is verheugd met aanleg bufferbekken op de Gaverbeek in Torhout

Op 26 mei 2016, over deze onderwerpen: Milieu en klimaat

West-Vlaanderen / Torhout – N-VA reageert tevreden dat de aanleg van het bufferbekken op de Gaverbeek in Torhout vandaag werd goedgekeurd in de West-Vlaamse provincieraad. Provincieraadslid Luc Coupillie (Diksmuide) en Marleen De Mulder (Oostkamp): De waterwerken voorzien voor het project in Torhout krijgen onze goedkeuring, alsook de inrichting van een speelbos.”

Het bufferbekken zal aangelegd worden ten zuiden van de Kersouwkensstraat en heeft een bufferende capaciteit van 16.000 m³. De werken worden geraamd op één miljoen euro en zullen betaald worden door het provinciebestuur. “Meer dan het dubbele dan begroot. Dat lijkt voor ons zelfs logisch: wij vonden de budgetten voor waterbeheersing al altijd aan de lage kant en zijn dus niet verwonderd dat dit hier spijtig genoeg uitkomt,”aldus raadslid Marleen De Mulder.

Raadslid Luc Coupillie merkt op: “We merken evenwel op dat de Stad Torhout geen financiële inbreng heeft in dit dossier, waar we in het verleden merkten dat gemeenten nogal dikwijls de grond verwierven voor het bufferbekken. Maar normaal gezien zal de stad mee-investeren in 2 andere projecten. Wat ook terecht is, de regels zijn er voor alle gemeenten.”

Beide raadsleden besluiten: “We volgen ook de andere West-Vlaamse waterbeheersingswerken nauw op. Laat de werken nu maar snel beginnen.”

LucMarleen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is