Weyts investeert in West-Vlaamse schoolgebouwen

Op 12 juni 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs, Patrimonium

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert meer dan €8,5 miljoen in 18 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Daarmee zet Weyts de investeringen in gloednieuwe en gerenoveerde West-Vlaamse schoolgebouwen onverminderd verder. “Kwaliteitsvol onderwijs is onlosmakelijk verbonden met kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard euro extra in vergelijking met vorige regeerperiode.Weyts investeert nu meer dan €8,5 miljoen in 18 scholenbouwprojecten verspreid over West-Vlaanderen. Met deze scholenbouwprojecten zullen honderden leerlingen en scholieren de lessen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Vrije Lagere School – Westdiep en Vrije Kleuterschool in Oostende realiseren met €4 miljoen een nieuwbouw, omgevingswerken en eerste uitrusting. De nieuwe infrastructuur biedt plaats aan 399 leerlingen. In Torhout verwezenlijken Middenschool Sint-Rembert 1, Sint-Rembert 2 en Sint-Rembert 3 voor 938 leerlingen met €2,9 miljoen de renovatie en herbestemming van de bestaande kapel, panden in blok 3, 4 en 5 en omgevingsaanleg.  Vrije Basisschool - De Wijzer Zonnebeke in Zonnebeke ontvangt voor 250 leerlingen €529.000 voor verbouwings- en omgevingswerken. In Heule (Kortrijk) vernieuwt Vrije Kleuterschool - Spes Nostra met €110.000 het buitenschrijnwerk.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is