Weyts investeert extra in West-Vlaamse schoolgebouwen

Op 11 maart 2024, over deze onderwerpen: Onderwijs, Patrimonium

West-Vlaanderen / Oostende / Roeselare - Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert bijna € 4 miljoen in 18 West-Vlaamse scholenbouwprojecten. Het gaat zowel om nieuwe schoolgebouwen als om de (grondige) renovatie van bestaande gebouwen. Weyts heeft het budget voor de schoolinfrastructuur fors opgetrokken – en dat blijkt dus ook in West-Vlaanderen.  “Investeren in kwaliteitsvolle schoolgebouwen, is investeren in de kwaliteit van ons onderwijs”, aldus Weyts.

Er is deze regeerperiode maar liefst € 3 miljard voorzien voor schoolinfrastructuur: nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor al hun bouw- of verbouwingswerken financiële steun verkrijgen bij AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs).

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand bijna € 4 miljoen in 18 scholenbouwprojecten verspreid over West-Vlaanderen.  Het gaat zowel om nieuwe schoolgebouwen als om de (grondige) renovatie van bestaande gebouwen. Dankzij deze scholenbouwprojecten zullen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Internaat VABI en VABI in Roeselare realiseren met € 2 miljoen een nieuwbouw, verbouwings- en omgevingswerken. De (ver)nieuw(d)e infrastructuur huisvest 224 leerlingen.  Het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Idesbald in Roeselare vervangt met € 400.000 het buitenschrijnwerk. In Oostende renoveren en isoleren Sint-Andreasinstituut en Sint-Andreas Middenschool met €3 67.000 de platte daken. De Vrije Basisschool in Oostende koopt voor 282 leerlingen met €280.000 een sporthal aan.

“We bouwen letterlijk en figuurlijk aan de toekomst van ons onderwijs”, zegt Weyts. “Investeringen in infrastructuur zijn investeringen in de hardware van onderwijskwaliteit waar heel wat leraren en leerlingen wel bij zullen varen.”

 

Lees in de bijlage de volledige lijst voor subsidiëring voor vernieuwing schoolgebouwen in West-Vlaanderen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is