Vraag naar openbare toiletten voor deze zomer langs de West-Vlaamse Groene Assen

Op 22 mei 2020, over deze onderwerpen: Coronacrisis, Domeinen en Groene Assen, Toerisme

West-Vlaanderen / Beernem – Er wordt bekeken vanuit het provinciebestuur om sanitaire units bij te plaatsen deze zomer langs de West-Vlaamse Groene Assen. Provincieraadslid Isabelle Vandenbrande uit Beernem: “Deze zomer zullen we met velen de parels in ons Vlaamse Vakantieland ontdekken. Zoals we al konden vaststellen, zijn er veel meer fietsers en wandelaars op pad. Dat zal in de zomermaanden zeker het geval zijn. De behoefte voor meer openbare toiletten is dus veel groter.”

Provincieraadslid Isabel Vandenbrande uit Beernem: “Om al deze mensen, toeristen in eigen streek, te voorzien van sanitair en welzijn zijn meer openbare toiletten nodig langs de Groene Assen. Vanuit deze bezorgdheid heb ik dit voorgelegd aan de bevoegd gedeputeerde voor Domeinen en Groene Assen. Gedeputeerde Vanlerberghe zou alvast bekijken of het mogelijk is tijdelijke sanitaire units bij te plaatsen. Ook naar het onderhoud ervan wordt naar een oplossing gezocht. Fietsers en wandelaars zullen natuurlijk ook kunnen, we hopen daar alvast ten zeerste op, een drank- en plaspauze houden in de nabije horeca die nu alle steun kan gebruiken.” 

De provincie West-Vlaanderen telt 9 Groene Assen: De Abdijenroute (13 km), tussen Brugge en Maldegem, de Frontzate (13 km) tussen Diksmuide en Nieuwpoort, de Groene 62 (20 km) tussen Torhout en Oostende, het Guldensporenpad (4,5 km) tussen Kortrijk en Zwevegem, de Kezelbergroute (8 km) tussen Roeselare en Menen, de Stroroute (10 km) tussen Zonnebeke en Moorslede, de Trimaarzate (14 km) tussen Avelgem en Heestert, de Vloethemzate in Zedelgem (5,5 km) en de Vrijbosroute (10 km) tussen Boezinge en Kortemark.

“De app ‘Hogenood’ toont je de dichtstbijzijnde openbare toiletten en dat kan in veel gevallen handig zijn. Onze beleving van onze eigen streek moet comfortabel verlopen!, besluit raadslid Isabel Vandenbrande.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is