Vernieuwing brug Koolhofput “een brug te ver”

Op 23 oktober 2017, over deze onderwerpen: Domeinen en Groene Assen, Financiën en begroting

De N-VA fractie in de provincieraad uit felle kritiek op de geplande renovatie van de brug aan het begin van de Frontzate fietsroute. “Veel te duur”, luidt het.

De plannen van de provincie om de kanaalbrug aan de Koolhofput op de Frontzate, een fietsroute tussen Nieuwpoort en Diksmuide, een grondige opknapbeurt te geven, vallen niet in goede aarde bij de N-VA-fractie in de provincieraad. De ingrijpende werken aan de oude, metalen spoorwegbrug over de Veurnevaart worden geraamd op bijna 500.000 euro en dat vinden N-VA provincieraadsleden Luc Coupillie en Wouter Vanlouwe veel te duur. “Iets verderop werd over De Noordvaart in 2016 een nieuwe fietsbrug geplaatst met een vergelijkende spanwijdte. Kostprijs : 75.000 euro”, zeggen de raadsleden. “De intentie om de brug opnieuw te gebruiken voor zwaar vervoer is eigenlijk 'een brug te ver'. Al twintig jaar wordt deze brug niet gebruikt door brandweer, noch door landbouwer of loonwerkers en evenmin door de groendienst van de provincie. De redenering van de gedeputeerde Decorte dat de brandweer in Nieuwpoort nergens anders water kan vinden is trouwens te gek voor woorden.”

Fietsverkeer

Een brug om vlot fietsverkeer mogelijk te maken lijkt voor de N-VA fractie dan ook voldoende. “Dat kan een besparing kan opleveren van 400.000 euro. Hier wordt echt wel belastinggeld over de brug gegooid”, besluiten de provincieraadsleden.

“De brug moet hersteld worden omdat het een onmisbare sleutel is in de recreatieve fietsverbinding en meteen ook een belangrijke doorgang voor tal van diensten die op en langs de groene fietsverbinding werken en onderhoud moeten uitvoeren”, weerlegt gedeputeerde Guido Decorte (CD&V). "De opdracht omvat ook de aanleg, het onderhoud en de verlichting van de signalisatie zowel voor het weg- als scheepvaartverkeer.”

Bron: Het Nieuwsblad/Regionaal: Oostende-Westhoek, Za. 21 Okt. 2017, Pagina 2, Dany Van Loo

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is