Uw provinciebestuur: niet zichtbaar en toch supernuttig?

Op 25 juni 2018, over deze onderwerpen: Communicatie, Efficiënte overheid

De Provincie heeft onlangs een campagne gelanceerd “De Provincie, niet superzichtbaar, wel supernuttig”. U hebt dat in tal van media vernomen. Dit was vorige week toch wel eventjes anders. De slogan werd alle oneer aangedaan en de realiteit was dat de Provincie wel superzichtbaar werd en het nut ervan zeker het adjectief super niet verdiende.

WEL SUPERZICHTBAAR:

1. Ondernemers kregen hun provinciebelasting in de bus.
2. De VRT, Focus-WTV en andere TV- en Radio- stations  hadden zeer veel aandacht voor de intentie van de deputatie (CD&V, SP.a, Open VLD) om een huis van liefde te sponsoren.
3. De geschreven pers en de sociale media hielden hun frontpagina’s voor de West-Vlaamse deputatie en hun stripteasepaal in het landelijke Schore.

SUPERNUTTIG?

1. Oordeel zelf of het gebruiken van jouw belastinggeld voor de inrichting van een liefdeshotel supernuttig is. De deputatie houdt het op toeristische impulsen. Wij twijfelen evenwel niet aan het woord “impulsen”.
2. Oordeel zelf of de campagne van de Provincie ‘niet zichtbaar en toch supernuttig’ dan eigenlijk nog nodig is na een week van zoveel gratis media-aandacht. Deze campagne zelf kost u belastingbetaler € 200.000 en bedenk eens waartoe die campagne moet dienen in deze verkiezingstijden, en jawel op uw kosten. We hoeven er geen tekeningetje bij te maken.
3. Oordeel zelf of een bestuur op “dit niveau” nog zin heeft.

In ieder geval was N-VA de voortrekker om dit bestuursniveau te laten opgaan in een hoger of een lager niveau. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar sedert 1 januari 2018 zijn de provinciale bevoegdheden Welzijn, Cultuur en Sport al overgenomen door de gemeenten en het Vlaamse niveau. Daardoor zullen er op 14 oktober nog slechts 36 provincieraadsleden voor onze provincie verkozen worden. In 2012 waren er dat nog 72. Een goede trend!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is