Sportspurt: nieuwe sportinfrastructuur op 4 locaties in West-Vlaanderen

Op 20 december 2021, over deze onderwerpen: Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts kent na een tweede oproep dit jaar bijna € 3 miljoen toe aan 4 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over de provincie West-Vlaanderen. Jaarlijks zullen duizenden sportende Vlamingen in totaal nieuwe en moderne sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen. “Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren.”

De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De 55 miljoen euro bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar € 110 miljoen. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt € 185 miljoen. Het is een nooit geziene investering die voor elke sportende Vlaming moet renderen. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen voor buitensportinfrastructuur, zoals bijvoorbeeld de aanleg van beachterreinen of de aankoop van sportkoffers, dat zijn mobiele koffers gevuld met innovatieve en traditionele sportmaterialen. Daarnaast gaan deze middelen ook naar topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur dicht bij huis. Dankzij extra budgetten kunnen private en publieke partners niet één, maar twee keer per jaar intekenen op een oproep.

Via een eerste oproep in het voorjaar konden reeds 6 West-Vlaamse projecten met de steun van Vlaanderen uit de startblokken schieten. “Nu investeert Vlaanderen bijna € 3 miljoen in nog eens 4 projecten voor bovenlokale sportinfrastructuur in de provincie West-Vlaanderen”, zegt Weyts. “Ik wil zoveel mogelijk Vlamingen aanmoedigen om te bewegen en te sporten. Hoe kan dit beter door hen dicht bij huis kwaliteitsvolle sportinfrastructuur aan te bieden?”

Vlaanderen investeert maximaal 30 procent van de totale investeringskost met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. Deze Vlaamse impulsen maken een investering van minstens zoveel extra miljoenen mogelijk in de renovatie of nieuwbouw van sportinfrastructuur. De projecten zijn heel uiteenlopend en gaan van de bouw van een nieuw zwembad tot de verbouwing van de voormalige hippodroom van Kuurne. Deze wordt namelijk omgebouwd tot het allereerste verkeersvrij wielerparcours in Vlaanderen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is