Provinciale subsidiereglementen voor fietspadsubsidies afgestemd op de nieuwe Vlaamse subsidieregeling

Op 22 maart 2018, over deze onderwerpen: Efficiënte overheid, Mobiliteit en openbare werken, Vergunningenbeleid

West-Vlaanderen – Provincieraadslid Luc Coupillie, zelf fervent fietsfanaat, is tevreden dat de provinciale subsidiereglementen voor fietssubsidies snel zijn afgestemd op de nieuwe Vlaamse subsidieregeling.

In december 2017 werd in de schoot van de Vlaamse Regering een nieuw Vlaams subsidiebesluit goedgekeurd waarbij tot 100% subsidie kan verkregen worden voor ongelijkgrondse kruisingen van wegen in gewestelijk beheer. Voor de subsidiëring van overige fietsinfrastructuur gelegen op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk wordt het subsidiepercentage opgetrokken van 40% naar 50%. Provincieraadslid Luc Coupillie (N-VA) vroeg daarom aan de deputatie in de raad van februari 2018 of men de provinciale subsidiereglementen zal aanpassen en afstemmen op de nieuwe Vlaamse subsidieregeling.

De gedeputeerde had toen zijn twijfels over de actiesnelheid van de politiek verantwoordelijke op Vlaams niveau. Toch blijkt nu dat de Provincie betreffend zeer vlug officieel is ingelicht. En blijkbaar gaat het aanpassen van een subsidiereglement in de Provincie nu toch ook vlugger dan het realiseren van bepaalde fietsfondsdossiers. Op de provincieraad van 22 maart werd dit reglement dan ook unaniem goedgekeurd. Het is logisch dat de provincie de reglementen aanpast en afstemt op de nieuwe Vlaamse regelgeving.

“Als de provinciale reglementen niet waren aangepast dan zou men 110% subsidie kunnen krijgen voor fietsprojecten en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn,” besluit raadslid Luc Coupillie uit Diksmuide. “Maar de nieuwe regelgeving die minister Weyts heeft naar voor gebracht zal ongetwijfeld een boost geven aan nieuwe fietsrealisaties.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is