N-VA wil meer controle en verlichting op de Stroroute

Op 25 oktober 2019, over deze onderwerpen: Domeinen en Groene Assen, Veiligheid

West-Vlaanderen / Moorslede – Naar aanleiding van meldingen van exhibitionisme wil de provinciale N-VA en de lokale afdeling van N-VA Moorslede dat er meer verlichting en controle komt op de Stroroute. Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke uit Menen heeft nu aangedrongen bij het provinciebestuur om het 2de deel van de Stroroute te voorzien van dimbare ledverlichting via sensoren.

De lokale N-VA-fractie van Groot-Moorslede: “We werden vorige week opgeschrikt in de media dat een exhibitionist zich schuil hield nabij het Vierkavenbos in Moorslede. Jongeren maken gebruik van de Stroroute om na schooltijd langs dit bos naar huis te fietsen. Het moet maar één van jouw kinderen zijn die dit meemaakt. We hopen alvast dat de politie snel de dader kan vatten. Wij namen als lokale mandatarissen onze verantwoordelijkheid door contact op te nemen met onze vrienden vanuit de provincieraad. We hopen dat de burgemeester als hoofd van de veiligheid van de gemeente dit ondertussen ook heeft gedaan.”

“Het voorval aan de Stroroute is trouwens niet het enige geval. Er zijn tal van inbraken, fietsdiefstallen en er worden kinderen benaderd aan de kerk. Voor onze afdeling is veiligheid een topprioriteit. We vragen al maanden om een camera aan de fietsenstalling,” aldus gemeenteraadsleden Aäron Pattyn, Gert-Jan Hovaere en Veerle Demeulenaere.

De Stroroute is 10 kilometer lang en is de voormalige spoorlijn 64 tussen Roeselare en Ieper en kreeg een heuse opknapbeurt in 2016. Het eerste deel vanaf de Ring van Roeselare tot aan de Roeselaarsestraat in Moorslede werd heringericht voor fiets-, wandel- en ruiterverkeer.

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke: “Het onveiligheidsgevoel wordt aangewakkerd naarmate het donkerder wordt. Na schooltijd in de herfst en winter is het vroeger donker. Het eerste gedeelte van de Stroroute is voorzien van verlichting. Dus is het toch ook logisch om 2de gedeelte te voorzien van verlichting zodat passanten zich veiliger voelen bij valavond?

“Tenslotte hebben we aangedrongen dat naast de politie de provinciale bijzondere veldwachters een extra oogje in het zeil houden. We hopen alvast dat er snel actie wordt ondernomen!”, aldus de raadsleden.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is