Lichterveldestraat in Kortemark krijgt volledige make-over!

Op 22 september 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

West-Vlaanderen / Kortemark – Op donderdag 22 september 2022 keurde de Provincie West-Vlaanderen het bestek en de gunningswijze goed voor nieuwe fietsinfrastructuur in de Lichterveldestraat in Kortemark. Provincieraadslid Luc Coupillie (N-VA) en gemeenteraadslid Veerle Vanslembrouck (N-VA)  reageren tevreden: “Fluvius, Aquafin, de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Kortemark maken samen 4,1 miljoen euro vrij voor dit project. Dankzij nieuwe fietssuggestiestroken en nieuwe enkelrichtingsfietspaden  kunnen fietsers straks veilig de verbinding maken tussen de Markt en de Staatsbaan.”

De heraanleg van de Lichterveldestraat is een belangrijk project voor de gemeente Kortemark. “Naast een gescheiden rioleringsstelsel en de heraanleg van het wegdek worden fietssuggestiestroken voorzien in het gedeelte vanaf de Markt tot aan de Kasteelbeek.  In de zone tussen de Lichterveldestraat en de Staatsbaan komen er enkelrichtingsfietspaden in asfalt met een breedte van 1,75 meter. De volledige lengte van het traject bedraagt 1,5 kilometer. De werkzaamheden nemen in totaal 220 werkdagen in beslag”, weet provincieraadslid Luc Coupillie.

38 nieuwe bomen en 600 hagen

Afhankelijk van de beschikbare ruimte worden er parkeerstroken voorzien tussen het nieuwe fietspad en de rijweg. “Een goede zaak”, stelt raadslid Veerle Vanslembrouck van N-VA Kortemark. “Op die manier verhoogt de veiligheid van de fietsers in de Lichterveldestraat. Op de kruispunten met de Tuinwijk, de Vijfhoekstraat en de Spanjaardstraat komen er veilige oversteekplaatsen voor de voetgangers en wordt rekening gehouden met blinden en slechtzienden. Tenslotte  worden er ook 38 nieuwe bomen en 600 hagen aangeplant.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is