Jong N-VA Brugse Vrije: “De schoolomgeving mag geen hotspot zijn voor het dealen van drugs”

Op 28 oktober 2022, over deze onderwerpen: Jeugd

Op vrijdag 28 oktober hield Jong N-VA Brugse Vrije aan het station van Torhout een actie tegen het dealen van drugs aan de schoolpoort. “Uit de getuigenis van een aantal scholieren blijkt dat er af en toe  gedeald wordt in de schoolomgevingen in Brugge en omstreken. Scholen moeten de basis vormen van het professionele leven van jongeren en mogen niet het startschot zijn van een drugsverslaving. Wij roepen de scholen op maximaal aandacht te schenken aan de problematiek en een structureel beleid uit te stippen op lange termijn’, stellen Sam Vandoorne, Branco Francois, Dylan Volckaert, Emma Casteleyn en Ilse Coopman.

Het lijkt er op dat jongeren op steeds jongere leeftijd in aanraking komen met verschillende soortendrugs. “Onze scholen zijn een belangrijke schakel in het preventie- en repressiebeleid rond drugs bij jongeren. Daarom vragen wij aan de scholen in Brugge en omstreken een beleidsmatige aanpak uit te werken op lange termijn. Daarnaast pleiten we voor een goeie dialoog tussen de schooldirecties en politiezones om indien nodig repressieve maatregelen te nemen”, stelt Sam Vandoorne, Branco Francois, Dylan Volckaert, Emma Casterleyn en Ilse Coopman van Jong N-VA Brugse Vrije.  

Om de problematiek onder de aandacht te brengen hield de jongerenafdeling op vrijdag 28 oktober om 7u30 een actie aan het station van Torhout. Ze deelden daarbij ludieke stickers uit met de tekst “Ik ben geen drugskikker”.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is