Gemeentebestuur van Moorslede annuleert geplande fietspaden tussen Geluwe en Dadizele

Op 13 december 2022, over deze onderwerpen: Financiën en begroting, Mobiliteit en openbare werken

Provinciale inspanningen worden tenietgedaan

West-Vlaanderen / Dadizele / Geluwe – Het gemeentebestuur van Moorslede schrapt omwille van de energie- en inflatiecrisis het geplande fietspadenproject tussen Geluwe en Dadizele. “De provincie, de gemeentes Wervik en Moorslede, Aquafin en Fluvius zouden samen 7,6 miljoen euro investeren in vrijliggende fietspaden langs de Geluwestraat. Moorslede zou initieel 500.000 euro vrijmaken maar trekt nu de stekker uit het dossier. Alle andere partners stonden wel klaar. We hopen dat het gemeentebestuur van Moorslede haar huiswerk opnieuw maakt en de nodige middelen zoekt op een andere manier”, reageren provincieraadslid Luc Coupillie en gemeenteraadsleden Gert-Jan Hovaere (N-VA Moorslede) en Sanne Vantomme (N-VA Wervik) ontgoocheld.

Provincieraadslid Luc Coupillie kaartte het geschrapte fietspadendossier aan tijdens de provincieraad: “Uit de reactie van gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe bleek dat de provincie niet op de hoogte was gebracht. Toch werd het dossier uiteindelijk toch goedgekeurd door de provincieraad. Hoe het nu verder moet? We weten het niet. We hopen dat de gemeente Moorslede alsnog de nodige centen op een andere manier vindt in haar begroting. Dan kan de provincie ook met de nodige middelen over de brug komen”, verduidelijkt Coupillie.

Via dit project zouden er nieuwe vrijliggende fietspaden komen met een breedte van minimum 1,75 meter langs de Geluwestraat tussen Geluwe en Dadizele. Het nieuwe fietspad zou in totaal 4,5 kilometer lang zijn. De werken zouden bovendien gecombineerd worden met riool- en wegeniswerken in de Geluwestraat en de aanpalende straten in Dadizele.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is