Extra schoolbanken in West-Vlaanderen

Op 8 juli 2024, over deze onderwerpen: Onderwijs

Minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 9,5 miljoen in scholenbouw in West-Vlaanderen. 11 West-Vlaamse scholen kunnen aan de slag met een investering van meer dan € 100.000. Nog eens 11 andere scholen krijgen een ondersteuning van meer dan € 10.000. “Wie investeert in onderwijskwaliteit, investeert ook in kwaliteitsvolle plaatsen in de klas. Daarom hebben we in de voorbije regeerperiode veel extra geld vrijgemaakt voor schoolinfrastructuur”, zegt Weyts. “Ook in West-Vlaanderen blijven investeringen in nieuwe gebouwen of in renovaties nodig”.


Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van AGION (het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). Vlaanderen trok in de voorbije regeerperiode in totaal wel € 3 miljard uit voor schoolinfrastructuur: nog eens € 500 miljoen méér dan in de regeerperiode daarvoor en een absoluut record. De focus lag in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert nu € 9,5 miljoen in West-Vlaamse scholenbouwprojecten. Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken. Dankzij deze projecten zullen duizenden West-Vlaamse leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur doorbrengen. In 11 West-Vlaamse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd in grote bouwwerken. 12 andere scholen krijgen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van sanitair.


Annuntiata-Instituut in Veurne kan bijvoorbeeld met € 4,7 miljoen een nieuwbouw en renovatiewerken aan het schoolgebouw en de speelplaats uitvoeren. Een investering voor 587 leerlingen. Vrije Basisschool De Wegelink in Anzegem koopt dan weer met € 1,4 miljoen een schoolgebouw op de Beukenhofstraat voor 138 leerlingen. Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut in Brugge realiseert met € 700.000 verbouwingswerken voor 862 leerlingen. In Izegem ontvangt Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs Prizma - De Zonnebloem € 288.000 voor het vervangen van het buitenschrijnwerk, het isoleren van het volledige dak en het reinigen van de bestaande buitengevels. Een investering waar 70 leerlingen baat bij hebben.

Klik op de link bij bijlagen om de volledige lijst te bekijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is