Extra schoolbanken in West-Vlaanderen

Op 24 november 2023, over deze onderwerpen: Financiën en begroting, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand € 879.000 in scholenbouw in de provincie West-Vlaanderen. 3 West-Vlaamse scholen kunnen met een investering van meer dan € 100.000 aan de slag. 7 andere scholen krijgen een ondersteuning van meer dan € 10.000. “We moeten blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van de Vlaamse onderwijsinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Want wie investeert in infrastructuur, investeert in onderwijskwaliteit. Daarom trekken we deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen. In totaal zal er deze periode € 3 miljard geïnvesteerd worden. Dat is nog nooit gezien.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur € 3 miljard geïnvesteerd worden. Een nooit geziene investering in het Nederlandstalig onderwijs, met een focus op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

Weyts investeert nu € 879.000 in West-Vlaamse scholenbouwprojecten. Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken. Dankzij deze projecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. In 3 West-Vlaamse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd in scholenbouw. 7 andere scholen krijgen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.

In Pervijze (Diksmuide) verwezenlijkt Vrije Basisschool ’t Poldernest met €189.000 afbraakwerken en een nieuw sanitair blok. Vrije Basisschool De Zonnetuin in Sint-Kruis (Brugge) realiseert met €168.000 verbouwingswerken. In Staden kan Vrije Basisschool Oostnieuwkerke met € 102.000 het buitenschrijnwerk vervangen, twee klassen aansluiten op het bestaande warmtecircuit en een evacuatieladder voorzien voor de bovenverdieping.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is