€ 4,9 miljoen voor scholenbouw in West-Vlaanderen

Op 30 november 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs
€ 4,9 miljoen voor scholenbouw in West-Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts zal € 4,9 miljoen investeren in scholenbouw in de provincie West-Vlaanderen. 7 West-Vlaamse scholen kunnen met een investering van meer dan € 100.000 aan de slag. “We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Daarom beslisten we deze regeerperiode € 500 miljoen extra in schoolinfrastructuur te investeren. In totaal zal er deze periode € 3 miljard geïnvesteerd worden.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur € 3 miljard geïnvesteerd worden. Een nooit geziene investering in het Nederlandstalig onderwijs, met een focus op het secundair onderwijs, waar de noden binnenkort het hoogst zullen zijn.
Weyts investeert deze maand ruim € 4,9 miljoen in West-Vlaamse scholenbouwprojecten. Dankzij deze projecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. In 7 West-Vlaamse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd in scholenbouw. 17 andere scholen krijgen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.

Gemeentelijke Basisschool De Notelaar in Beernem realiseert met € 2 miljoen afbraakwerken en een nieuwbouw. 178 leerlingen kunnen gebruik maken van de nieuwe gebouwen. In Wevelgem voert Vrije Basisschool SPWe-basis met € 437.300 werken aan het buitenschrijnwerk uit. Vrije Basisschool De Sprong in Waardamme (Oostkamp) ontvangt € 113.400 voor het verbouwen van de leraarskamer en keuken tot extra speelplaats en een nieuw secretariaat.

De lijst met de scholen die subsidies ontvangen, vind je bij de bijlages.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is