€ 307.000 voor scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen

Op 23 december 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister Ben Weyts investeert in de maand december € 307.000 in scholenbouwprojecten in het vrij en gesubsidieerd onderwijs in West-Vlaanderen. Het Guldensporencollege in Kortrijk realiseert met € 117.350 werken aan het buitenschrijnwerk en schilderwerken. Op die manier werkt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts mee aan de vernieuwing en modernisering van het schoolgebouwenpatrimonium in West-Vlaanderen.

AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kent in december 2022 € 23,4 miljoen subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het vrij en het gesubsidieerd onderwijs in heel Vlaanderen. Voor de West-Vlaamse scholen komt dat neer op € 307.000. Er zijn verschillende subsidieprocedures afhankelijk van de aard en de kostprijs van de bouw- of verbouwingswerken.

1 West-Vlaamse school krijgt een subsidie van meer dan € 100.000. Het Guldensporencollege in Kortrijk realiseert met € 117.350 werken aan het buitenschrijnwerk en schilderwerken.

6 scholen krijgen een subsidie van meer dan € 10.000, dat gaat dan concreet om kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts: ”We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen. In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dit is een extra investeringsimpuls van 500 miljoen euro t.o.v. de voorbije jaren. Dat is historisch. Hiermee kunnen we de grootste noden lenigen. In WestVlaanderen investeren we deze maand € 307.000 in het vernieuwen en moderniseren van schoolgebouwen. Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leerkrachten en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is