Diksmuide slechte leerling in fietsrapport

Op 10 juni 2020, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Mobiliteit en openbare werken, Toerisme

Fietsprojecten Rousdammestraat & Vladslo-Esen echter wel op koers
 

West-Vlaanderen / Diksmuide – De stad Diksmuide kreeg onlangs een stevige buis voor fietsbeleid. Dit is althans het verdict van de Fietsersbond en de Vlaamse stichting voor Verkeerskunde. Daarmee bengelt Diksmuide in de staart van het peloton van deze publieksbevraging. Wat de waarde van dit rapport ook moge zijn, er kan alleen verbetering komen. En een eerste herexamen wijst in de goede richting. “Er is goed nieuws voor Diksmuide”, zo verneemt provincieraadslid Luc Coupillie van de gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe op zijn mondelinge vraag in de laatste virtuele bijeenkomst van de provincieraad. “Het fietsfondsdossier in de Rousdammestraat zit op koers en de fietsrealisatie tussen Vladslo en Esen komt op gang.”

Het fietsfondsdossier in de Rousdammestraat zit op koers: de aanvraag voor een omgevingsvergunning is in maart ingediend en wordt eerstdaags verwacht. Ondertussen is het aanbestedingsdossier in opmaak bij de dienst mobiliteit van de Provincie. Binnenkort kan dus overgegaan worden tot gunnen en is het een realistische inschatting dat volgend jaar op deze tijd een veilige functionele fietsverbinding tussen Diksmuide en Veurne een feit is.

Ook goed nieuws voor de fietsrealisatie tussen Vladslo en Esen. Dit fietsfondsdossier was sedert 2012 geen millimeter opgeschoven. Maar er komt nu toch schot in de zaak.  Het grote probleem daar is dat het nieuwe fietspad op de hoogte moet gebracht worden van het bestaande wegdek.  Deze ophoging dient gecompenseerd te worden in volume en nu zou ergens anders compensatie gevonden zijn.  Gedeputeerde Vanlerberghe is hoopvol dat er nu een herstart komt van dit dossier.

Raadslid Luc Coupillie: “Wij blijven het uiteraard opvolgen en hopen dat het lokale bestuur meer dan ooit op de kar springt van de Provincie om tussen Vladslo en Esen eindelijk eens een veilige fietsverbinding te krijgen. De punten vooral voor fietsveiligheid zullen in een volgend rapport van de Fietsersbond met deze realisaties zeker in de goede richting opschuiven.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is