Bezettingsgraad provinciale bedrijfshuisvesting in stijgende lijn

Op 14 maart 2017, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

West-Vlaanderen / Oostende / Wingene / Waregem / Roeselare /  Brugge - De bezettingsgraad van de West-Vlaamse provinciale bedrijfshuisvesting is succesvol. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V). In 2015 was 73 procent van de beschikbare oppervlakte bezet. In 2016 steeg dit naar 78 procent en dit jaar is de bezettingsgraad gestegen tot 82 procent.

“Er zijn wel regionale verschillen”, verduidelijkt provincieraadslid Himpe. “De bedrijfshuisvesting die in het raam van ‘Actie voor Starters’ ter beschikking wordt gesteld, heeft in Noord-West-Vlaanderen een bezetting van 97 procent op de vier sites. In Midden-West-Vlaanderen zijn er ook vier sites en daar is de bezetting van de beschikbare ruimte 83 procent. In de Westhoek zijn de zes sites momenteel voor 81 procent bezet. In Zuid-West-Vlaanderen is er slechts één site die in het najaar opgeleverd werd. De invulling van deze site is nog volop aan de gang en bedraagt nu 25 procent.”

“Dit jaar modernisering van infrastructuur in Oostende en Wingene”

Volgens de gedeputeerde is de succesvolle bezettingsgraad te danken aan de inhoudelijke werking en aan de investeringen die de laatste jaren door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) gerealiseerd werden. “In 2016 werd in totaal ruim 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in het netwerk. Zo werd een Werkpand in Waregem opgericht. Het kostenplaatje bedroeg 1,4 miljoen euro. De herinrichting van het Huis van de Voeding in Roeselare kostte 900.000 euro en ook de IT-infrastructuur in het globale netwerk werd aangepakt, wat 120.000 euro kostte.”

Ook in 2017 voorziet de POM een aantal investeringen. De geraamde kostprijs voor de modernisering van de verouderde infrastructuur in Oostende en Wingene bedraagt 420.000 euro en de realisatie van een ondernemerscentrum in Brugge op de site Tolhuis zal ongeveer 500.000 euro kosten.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is