Wandelaarshut langs kanaal Roeselare-Leie wordt afgebroken

Op 9 juni 2016, over deze onderwerpen: Domeinen en Groene Assen

De wandelaarshut langs het kanaal Roeselare-Leie wordt binnen de twee weken afgebroken. Dat vernam schepen van Toerisme en provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

De infochalet die in 2002 in Izegem door Westtoer geplaatst werd langs het jaagpad om wandelaars en fietsers een rustpunt aan te bieden, was jarenlang het mikpunt van vandalisme. “Het toeristisch infobord werd in 2009 al verwijderd en nu wordt ook de chalet zelf afgebroken”, zegt Himpe. “Ondanks verhoogd politietoezicht bleef het vandalisme aanhouden. Het is vanuit toeristisch oogpunt geen meerwaarde om een wandelaarshut te hebben die wandelaars en fietsers links laten liggen omdat de accommodatie vuil en kapot is. Westtoer was bereid om de hut te herstellen, maar er rezen grote vraagtekens bij het nut. W&Z was voorstander om de hut af te breken en ook het Izegemse stadsbestuur liet weten dat de wandelaarshut beter verwijderd wordt. Er is schade toegebracht aan de dakconstructie, planken van de zitbank zijn afgerukt en op de houten constructie staan er weer tal van ongepaste opschriften”, verduidelijkt Himpe.

Bedoeling is dat er op dezelfde plaats een picknickbank komt in duurzaam materiaal.

Himpe vernam eerder al dat van alle toeristische infrastructuur van Westtoer er het vaakst klachten zijn over vandalisme langs de Leie en het kanaal Roeselare-Leie. “Een spijtige zaak dat dergelijke infrastructuur moet verwijderd worden”, betreurt de toerismeschepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is