Verbeteringen bij de sociale dienst van het provinciepersoneel

Op 5 februari 2016, over deze onderwerpen: Personeelsbeleid

Provincieraadslid Johan Rollez (Zwevegem) volgt de belangen van het provinciepersoneel de voorbije 3 jaar goed op. Op initiatief van de N-VA-fractie bij monde van Johan Rollez is er een amendement voorgelegd geweest op de provincieraad van januari 2016 op de voorgestelde wijzigingen van het reglement van de Sociale Dienst Provinciepersoneel West-Vlaanderen. Op basis van dit amendement heeft de meerderheid een nieuwe amendement ingediend dat nog beter de belangen van het provinciepersoneel verdedigt. Raadslid Johan Rollez reageert tevreden: "We zijn geslaagd in ons opzet. Ook vanuit de oppositie kan je constructief werk leveren."

Raadslid Rollez legt uit: "Door een technische fout in het oprichtingsbesluit van het intern verzelfstandigd agentschap Sociale Dienst Provinciepersoneel West-Vlaanderen (iva SDP) was het mogelijk dat ook de nieuwe partner van de weduwe of weduwnaar van een overleden provinciepersoneelslid kon genieten van de sociale voordelen die het iva SDP biedt. Dit was nooit de bedoeling en werd op voorstel van de deputatie rechtgezet. Het was echter niet de enige fout."

N-VA-raadslid Johan Rollez: “Bij nazicht van het dossier bleek dat er bij een vorige bijsturing nóg een fout in het oprichtingsbesluit was geslopen. Zo konden de gezinsleden van een personeelslid dat permanent arbeidsongeschikt werd, volgens het besluit geen lid blijven van het IVA (Intern Verzelfstandigd Agentschap). Bovendien was de lidmaatschapsbijdrage van achterblijvende gezinsleden van een overleden lid onduidelijk. Dankzij onze tussenkomst zijn ook die zaken nu rechtgezet.”

Het intern verzelfstandigd agentschap Sociale Dienst Provinciepersoneel West-Vlaanderen (iva SDP) biedt sociale diensten aan de provinciepersoneelsleden en hun gezinnen, zoals een goedkope hospitalisatieverzekering en kleine, renteloze leningen voor noodsituaties.

Sociale Dienst

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is