Provincie zoekt nieuwe locatie voor cafetaria en speelterrein op domein ’t Veld

Op 19 juli 2016, over deze onderwerpen: Domeinen en Groene Assen

West-Vlaanderen / Izegem / Ardooie - De provincie heeft heel wat plannen met het provinciaal domein ’t Veld in Ardooie. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gedeputeerde Guido Decorte (CD&V).

Doordat het provinciebestuur gestart is met de voorbereiding van een nieuw provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) ’t Veld polste provincieraadslid Kurt Himpe naar de specifieke plannen om een oplossing te zoeken voor de cafetaria De Keunepupe op het provinciaal domein.“De cafetaria werd destijds niet gebouwd door de provincie maar zat in het patrimonium dat verworven werd bij de aankoop van het domein. De constructie in het bos werd geplaatst tussen 1971 en 1973 en sindsdien uitgebaat als cafetaria. Maar er is geen bouwvergunning voor”, stelt Himpe die twee jaar geleden aandrong om dit in orde te brengen.

In januari 2015 kocht de provincie West-Vlaanderen ruim 2,6 hectare naast de huidige parking aan voor de uitbreiding van het domein. De provincie heeft plannen om de cafetaria en het speelterrein in de toekomst te verplaatsen naar die locatie en daarnaast bos aan te planten, blijkt uit het antwoord van gedeputeerde Decorte op een schriftelijke vraag van provincieraadslid Himpe.

In 2017 zullen er al verbeteringswerken uitgevoerd worden aan de parkeerzone en zullen er ook werken uitgevoerd worden aan de huidige speelzone, zodat de levensduur van de huidige infrastructuur met een zestal jaar kan verlengd worden.

“Het provinciebestuur heeft ook andere investeringen gepland of op het wensenlijstje staan”, aldus Kurt Himpe. “Zo loopt er een dossier rond de restauratie van de brug en het portaal aan ’t Zeetje en wil men ook verbeteringswerken uitvoeren aan de toegangsweg naar het domein ter hoogte van de Leenbosstraat.”

Keunepupe

't Veld

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is