Provincie belooft extra maatregelen tegen wateroverlast

Op 12 augustus 2016, over deze onderwerpen: Integraal waterbeleid

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (N-VA) uit Lauwe en schepen Belinda Beauprez (N-VA) uit Wervik laten weten dat er extra maatregelen komen om wateroverlast in de regio Menen, Wervik en Zonnebeke tegen te gaan.

"Na mijn vragen verneem ik dat er voor Menen en Zonnebeke bijkomende maatregelen genomen worden. Door de buien van 30 en 31 mei bereikte ook het bestaande bufferbekken in Menen meer dan zijn maximale capaciteit", geeft Vandenbulcke mee.

Hogere buffercapaciteit

In overleg met de gemeente Zonnebeke wordt een actieplan uitgewerkt met verhoging van de buffercapaciteit van de ambachtszone Polderhoek en het herwaarderen van het oud tracé van de Sheriabeek. "Maar ook voor Menen en Wervik heeft de provincie zijn voorstellen klaar. Er zal een terreinanalyse gebeuren om een bijkomend bufferbekken te realiseren net voor de dorpskern van Geluwe. Ook een aanpassing van het bestaande bufferbekken op de Geluwebeek in Menen zit in het pakket met voorstellen vervat." Als deze maatregelen door Europa goedgekeurd worden, kan tot vijftig procent subsidie via Interreg verkregen worden. 

Bufferbekken Menen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is