N-VA West-Vlaanderen vraagt om toerisme een boost te geven na terreur

Op 25 april 2016, over deze onderwerpen: Toerisme, Veiligheid

West-Vlaanderen / Brugge / Menen – De West-Vlaamse N-VA heeft aan de provincie West-Vlaanderen gevraagd om een plan uit te werken om het toerisme een boost te geven, één maand na de terreuraanslagen in Brussel. “Er dienen quick-wins opgesteld te worden zodat het toeristisch seizoen dat er nu heel snel aankomt, toch min of meer gered kan worden”, aldus een strijdvaardig provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen).

“Sinds de aanslagen van Parijs in november 2015 en de aanslagen in Brussel, nu een maand geleden, stellen we vast bij een rondvraag dat, ook in West-Vlaanderen, (buitenlandse) groepen stads- en museumbezoeken annuleren, reservaties voor groepen trager verlopen dan anders en dat er in bepaalde andere landen negatief reisadvies voor België wordt gegeven. Ook uitwisselingsprogramma’s met buitenlandse scholen worden geannuleerd,” stelt raadslid Vandenbulcke. “Het is vijf voor 12. We hebben daarom gevraagd aan de provincie om extra middelen uit te trekken om zo het toerisme een boost te geven.”

“Er dienen quick-wins te worden opgesteld zodat het toeristisch seizoen dat er nu heel snel aankomt, toch min of meer kan gered worden. De troeven van West-Vlaanderen dienen extra in de kijker gezet te worden! Een merk zoals Volvo bijvoorbeeld zal steeds teruggrijpen naar de grootste troef: veiligheid. Ook de provincie West-Vlaanderen moet zich focussen op haar grootste troeven: de kunststeden, het WO1-toerisme, de kust,…

“West-Vlaanderen moet gepromoot worden als dé te ontdekken regio in Vlaanderen. Vlaanderen is een sterk merk in het buitenland en dit moeten we uitspelen.”

“Net zoals in Brugge het lokale bestuur tot actie moet overgaan, moet ook de provinciale overheid iets ondernemen om het tij te keren,” besluit provincieraadslid Vandenbulcke.

West-Vlaanderen toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is