Geen blanco cheque voor uitbreiding AVR te Roeselare

Op 8 april 2016, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen, Ruimtelijke ordening

West-Vlaanderen / Roeselare – Op de afgelopen provincieraad stelde provincieraadslid Mieke Van Hootegem (Roeselare) een aantal bedenkingen rond het gewestelijk RUP van AVR te Roeselare. “Wij steunen dit advies maar we hebben nog een aantal voorwaarden,” aldus Mieke Van Hootegem, ook gemeenteraadslid in Roeselare.

Er werd een voorwaardelijk  positief advies door de deputatie gegeven in het kader van het gewestelijk RUP voor de uitbreiding van bovenvermeld bedrijf. De N-VA-fractie ondersteunt dit advies maar stelt wel een aantal bijkomende voorwaarden. Raadslid Mieke Van Hootegem licht ze toe:

1. Er moet een duidelijke visie komen van het bedrijf in welke richting het wenst uit te breiden binnen het planologisch attest  en dus niet zomaar in twee richtingen. Enkel op deze manier kunnen er voldoende garanties gegeven worden aan de omwonenden om niet extra hinder te veroorzaken.

2. Daarnaast moet er voldoende groenbuffering voorzien worden en dient de waterhuishouding op orde gesteld te worden.

3. De afschaffing van de Oude Heirweg is wenselijk in functie van de bedrijfsorganisatie en de verkeersveiligheid. Bijgevolg dient er een volwaardig alternatief geboden te worden voor deze uitdovende buurtweg. In afwachting hiervan zullen toch maatregelen moeten genomen worden voor  een verkeersveilige situatie. Ook de stad Roeselare zal hier zijn verantwoordelijkheid in moeten nemen.

“Gedeputeerde Franky De Block beaamde onze bezorgdheden en neemt dit verder mee in zijn advies. Uiteindelijk zal Vlaanderen beslissen in hoeverre ze kan tegemoet komen om dit historisch gegroeid bedrijf niet te bedreigen in haar bestaan.”

Hiermee besluit het raadslid: “Al deze elementen moet het bedrijf AVR de mogelijkheid geven om uit te breiden maar evenmin betekent dit ook dat er niet zomaar een blanco cheque kan gegeven worden!”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is