75 kilometer extra wandelplezier in Landschapspark Bulskampveld

Op 25 februari 2021, over deze onderwerpen: Domeinen en Groene Assen, Toerisme

Wandelaars in Landschapspark Bulskampveld kunnen voortaan genieten van 75 kilometer extra wandelpaden. “Door de uitbreiding van het wandelnetwerk zijn ook Oostkamp en Sint-Maria-Aalter gekoppeld aan het wandelnetwerk. In het Nieuwhovenbos in Oostkamp is bovendien de vijfde en laatste avontuurlijke wandellus van Expeditie Bulskampveld geopend”, aldus provincieraadslid Isabelle Vandenbrande (N-VA).  
 

Het wandelnetwerk Landschapspark Bulskampveld breidt gevoelig uit tot een totaal van 225 kilometer wandelpaden. Het knooppuntennetwerk verbindt de toeristische regio’s Brugse Ommeland en het Meetjesland in Oost-Vlaanderen en strekt zich hiermee uit over 5 gemeenten van het landschapspark Bulskampveld, Beernem, Wingene, Ruiselede, Aalter en Oostkamp. “Voortaan maken ook de bossen van Nieuwenhove en Kampveld deel uit en via de Warandeputten en de Leiemeersen maak je zo de oversteek naar het wandelnetwerk Velden en Meersen”, weet provincieraadslid Vandenbrande.

De nieuwe bewegwijzering voor de 164 extra knooppunten bestaat uit 1225 bordjes. Daarnaast opende in het Nieuwehovebos te Oostkamp de vijfde en laatste avontuurlijke wandellus van Expeditie Bulskampveld.  “Toerisme Vlaanderen trekt hiervoor een bedrag uit van 224.820 euro.  De Expeditie is een initiatief van Westtoer. De wandelroutes zijn 2 à 3 km lang en ideaal voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar”, besluit Isabelle Vandenbrande.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is