1000km voor Kom op tegen Kanker: een groots fietsenevenement tijdens het hemelvaartweekend 2024

Op 13 mei 2024, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Gezondheids​zorg

Van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei reden duizenden enthousiaste fietsers doorheen Vlaanderen voor de '1000 km voor Kom op tegen Kanker'. De opbrengst van de 1000 km gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5500 euro inzamelt voor Kom op tegen Kanker mag deelnemen aan de 1000 km.

Provincieraadslid Luc Coupillie: "Ik fietste op zondag 12 mei van Mechelen naar Oostkamp. Van sedert de eerste editie van Kom op Tegen Kanker in 2010 neemt Luc telkenjare deel aan deze fietstocht. Luc fietst mee omwille van Sigrid Vandenbulcke, een gewaardeerde collega en de moederkloek van de provinciale N-VA-fractie. Zij is op 29 oktober 2021 stilletjes heengegaan. Ze vocht drie jaar hard en droeg haar strijd heel waardig. Maar de strijd was oneerlijk tegen kanker. We missen haar. De strijd gaat echter verder en Sigrid zou niet anders gewild hebben dat we blijven ijveren opdat de medische wereld, waar zij ook sterk in geloofde, de kansen krijgt om het tij te doen keren. Daarvoor kruipen we nog eens op de fiets voor Sigrid!"

Wil jij samen met de N-VA blijven investeren in kankeronderzoek en de patiënten een hart onder de riem steken? Steun dan dit initiatief door rechtstreeks een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van het N-VA-team: 170043275. Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar.

Dank je wel alvast voor je bijdrage!

Op foto 1 herken je van links naar rechts Niko Larock (Zedelgem), Maaike De Vreese (Brugge), Luc Coupillie (Diksmuide) en Dirk Kesteloot (Veurne).

Op foto 2 herken je Maaike De Vreese, minister Annelies Verlinden en Niko Larock. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is