Wandelen toegankelijker maken in West-Vlaanderen

Op 4 november 2020, over deze onderwerpen: Communicatie, Coronacrisis, Domeinen en Groene Assen, Milieu en klimaat, Toerisme

West-Vlaanderen – In deze coronatijden is het belangrijk om veilig te ontspannen voor geest en lichaam. N-VA vraagt enerzijds om de wandelknooppunten uit te breiden en anderzijds om alle gemeentelijke wandellussen op te nemen op westtoer.be. “We hebben nog te veel blinde vlekken in ons West-Vlaanderen. Westtoer kan deze leegte verder invullen”, aldus provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke uit Lauwe.

Westtoer presenteerde vorige week het mooie initiatief voor wandelideeën voor de inwoners van alle 64 West-Vlaamse gemeentes en staden. Deze zijn gebundeld per postcode op www.westtoer.be.

Op dit moment zijn er 12 wandelnetwerken, 56 lusvormige wandelroutes en 24 erfgoedwandelroutes in West-Vlaanderen, in beheer van Westtoer. Deze bevinden zich aan de Kust, in het Brugse Ommeland, de Leiestreek en de Westhoek.

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke uit Lauwe: “Deze overzichtswebsite zal zeker een stimulans zijn om te wandelen in tijden van corona. Zelf ben ik net als vele West-Vlamingen een fervent wandelaar. Elke West-Vlaming moet het recht hebben om tot rust te komen in de natuur en in zijn omgeving. Wij vinden met de N-VA-fractie dat dit aanbod nog mag uitbreiden. Nog niet alle gemeentelijke wandelroutes worden vermeld op het overzicht van de website van Westtoer.”

Hierbij een greep van gemeentelijke wandelroutes die niet vermeld staan op westtoer.be:

- Staden: http://www.staden.be/product/243/wandelen
- Hooglede: https://www.hooglede.be/gemeentelijke-wandelroute
- Pittem: https://www.pittem.be/nl/vrije-tijd/sport--recreatie/fietsen-en-wandelen/wandelen
- Meulebeke: https://www.meulebeke.be/wandelen
- Wielsbeke: https://www.wielsbeke.be/wandelen-en-fietsen
- Menen: https://www.menen.be/recreatief

Daarnaast heb je het systeem van de wandelknooppunten waarbij de wandelaar zelf zijn route kan samenstellen aan de hand van knooppunten. “We stellen echter nog heel wat blinde vlekken vast in de buurt van Diksmuide, Torhout, Roeselare en het Hinterland alsook regio Kortrijk-Wevelgem-Menen. We vragen of dit uitgebreid kan worden. Wandelen moet nog toegankelijker en uitgebreid worden voor onze inwoners en bezoekers,” besluit raadslid Vandenbulcke.

 

De overzichtskaart West-Vlaanderen wandelknooppunten (met blinde vlekken) kan je bekijken bij foto-album.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is