Vlaanderen bouwt en vernieuwt West-Vlaamse schoolgebouwen

Op 30 november 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim € 8.6 miljoen in 21 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. “We blijven investeren in de kwaliteit van ons onderwijs. Dus ook in de onderwijsinfrastructuur”, zegt Weyts. “Naast nieuwbouw staan er ook heel wat kleinere ingrepen, zoals dringende werken omwille van overmacht gepland, opdat elk kind veilig en comfortabel naar school kan gaan.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

Weyts investeert net voor de start van het nieuwe schooljaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 8.7 miljoen in 21 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Met deze scholenbouwprojecten zullen vele kinderen en jongeren hun schooldagen in gloednieuwe schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

In Veldegem (Zedelgem) realiseert Vrije Basisschool De Stapsteen met € 1.9 miljoen de renovatie van het schrijnwerk, de verlichting en de plafonds, de afbraak van de oudste vleugel en een nieuw bouwvolume dat de twee bestaande verbindt, voor 150 leerlingen. Hierdoor kunnen ook de toegankelijkheidsproblemen opgelost worden. In Roeselare ontvangen Vrije Lagere school Arkorum 04 Vrije Centrumschool College- Grauwzusters, VABI en het Klein Seminarie € 927.800 voor de omgevingsaanleg Campus Zuid met een nieuwe toegang op de Veldstraat (voor auto- en tractorverkeer), een personeelsparking, de aanleg van een omnisportveld, een veilige toegang voor fietsers en voetgangers (gescheiden van autoverkeer), groenaanleg, een nieuwe speelplaats, de herschikking van de fietsenstalling, een overdekte speelplaats en circulatie naar de proefvelden.

Lijst met de te betoelagen projecten, zie in de lijst met bijlagen.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is