Ruim 437.000 euro Vlaams geld voor aanleg van vijf nieuwe pleisterplekken in Diksmuide

Op 23 december 2022

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) kent via Toerisme Vlaanderen bijna 6,5 miljoen euro toe aan 22 toeristische projecten over heel West-Vlaanderen. ‘Veerkant voor Landschap en Natuur’ in Diksmuide is één van de geselecteerde projecten. “Stad Diksmuide krijgt daarbij 437.629 euro voor de ontwikkeling van vijf potentiële pleisterplekken aan de waterkant van de IJzer”, vertelt Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA).

Dankzij de Vlaamse middelen worden er straks vijf potentiële pleisterplekken aan de waterkant van de IJzer aangelegd. “Het worden exclusieve rust- en belevingspunten voor recreant en toerist. De nieuwe infrastructuur en bijhorende veerfaciliteiten zullende recreatieve netwerken in de IJzervallei versterken”, verduidelijkt Cathy Coudyser. Koen Coupillie, de voorzitter van N-VA Diksmuide, is erg blij met de Vlaamse steun voor dit project. “Diksmuide zit in financieel moeilijke papieren, maar dankzij deze subsidies kan mijn stad het toerisme op en rond de IJzer toch verder uitbouwen”.

West-Vlaanderen is de toeristische provincie bij uitstek

In totaal voorziet N-VA-minister Demir 6.414.807 euro voor de ondersteuning van 22 West-Vlaamse projecten. “De Vlaamse steun is een stevige financiële duw in de rug voor onze toeristische ondernemers die na de harde coronajaren wat zuurstof kunnen gebruiken. De 22 toeristische belevingen die dankzij deze Vlaamse steun zowel aan de kust, in kunststad Brugge, de Westhoek en de West-Vlaamse groene regio’s erbij komen, zorgen ervoor dat West-Vlaanderen zichzelf de komende jaren verder zal kunnen uitspelen als dé toeristische provincie bij uitstek” besluit Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser uit Knokke Heist tevreden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is