Op vraag van N-VA is de provincie West-Vlaanderen voortaan ‘stomavriendelijk’

Op 22 augustus 2018, over deze onderwerpen: Patrimonium

West-Vlaanderen – Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) reageert tevreden dat de provincie West-Vlaanderen voortaan ‘stomavriendelijk’ is: “Op mijn vraag heeft de administratie contact genomen met Stoma Vlaanderen. Uiteindelijk komen er elf stomavriendelijke toiletten in provinciale gebouwen verspreid over West-Vlaanderen.”

In ons land dragen ruim 12.000 mensen een stoma. In het dagelijkse leven komen zij regelmatig praktische problemen tegen, die vaak mits een kleine aanpassing of wat begrip vlot aangepakt kunnen worden. Zo ijveren Kom op tegen Kanker en Stoma Vlaanderen voor meer stomavriendelijke toiletten in overheidsgebouwen. Dat kan door vuilnisbakjes in de individuele toiletten te plaatsen en dat ook aan te geven met een sticker op de deur.

Provincieraadslid Kurt Himpe: “Naar aanleiding van mijn schriftelijke vraag aan de deputatie eind april heeft de provinciale dienst Accommodatie inlichtingen genomen bij het platform Stoma Vlaanderen. Het gaat om een kleine aanpassing in het herentoilet om ervoor te zorgen dat het opvangmateriaal niet meegenomen moet worden uit het toilet en uiteraard de sticker die aangebracht wordt. We zijn met N-VA heel tevreden dat we door onze vraagstelling dit mee kunnen realiseren.”

Er worden elf stomavriendelijke toiletten voorzien in de volgende gebouwen: Provinciehuis Boeverbos (Sint-Andries), Streekhuis Noord-West-Vlaanderen (Kasteel Tillegem, Sint-Michiels), Streekhuis Westhoek (Esenkasteel, Diksmuide), Wereldhuis West-Vlaanderen (Roeselare), Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) en de bezoekerscentra Raversyde (Oostende), De Palingbeek (Ieper), Blankaart (Diksmuide), Duinpanne (De Panne), De Gavers (Harelbeke) en Bulskampveld (Beernem).

West-Vlaanderen wordt na Vlaams-Brabant en Limburg de derde Vlaamse provincie die deze aanpassingen in een aantal gebouwen realiseert.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is