Nieuwe schoolgebouwen in West-Vlaanderen

Op 28 oktober 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 4,2 miljoen euro in gloednieuwe en te renoveren schoolgebouwen. In West-Vlaanderen zullen 17 scholenbouwprojecten met deze infrastructuurmiddelen aan de slag kunnen. “Een investering in scholenbouw, is een investering in onderwijskwaliteit”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen, met focus op het secundair onderwijs.

Weyts investeert 4,2 miljoen euro in 17 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. Met deze scholenbouwprojecten zullen duizenden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Sint-Jozef Petrus & Paulus in Oostende realiseert met € 1,6 miljoen voor 105 leerlingen een uitbreiding van de school met een nieuwbouw (na sloop van het kloostergebouw) en het bouwen van een extra bouwlaag op de aanpalende panden. In Kortrijk ontvangt het Provinciaal Technisch Instituut € 1,2 miljoen voor een nieuwbouw, verbouwing en omgevingswerken. Het gaat om een verhoging van een eerder toegekende subsidie. Het Don Bosco college in Kortrijk renoveert in het kader van de oproep buitenschools openstellen schoolinfrastructuur met € 140.000 voor 944 leerlingen de kleedruimten en douches om deze meer toegankelijk te maken voor extern gebruik. In Marke (Kortrijk) kan Vrije Basisschool - De Levensboom voor 188 leerlingen met € 126.000 in het kader van de oproep buitenschools openstellen schoolinfrastructuur het terrein en de speelplaats heraanleggen en de koepels van de sporthal renoveren. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is