Nieuwe fietsinfrastructuur op komst tussen Oostkamp en Loppem

Op 27 oktober 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

West-Vlaanderen / Oostkamp / Zedelgem – Op donderdag 27 oktober keurde de Provincie West-Vlaanderen het bestek en de gunningswijze goed voor de herinrichting van de Loppemsestraat en de Oostkampse Baan in Oostkamp en Loppem. De provincie en de gemeentes Oostkamp en Zedelgem investeren samen 2,3 miljoen euro in het fietsproject. “Deze nieuwe fietspaden zullen zorgen voor meer veiligheid en rijcomfort tussen de twee buurgemeenten”, reageren provincieraadslid Isabelle Vandenbrande uit Beernem en gemeenteraadsleden Eddy De Wispelaere (N-VA Zedelgem) en Robin Declerck (N-VA Oostkamp) tevreden.

De provincie West-Vlaanderen en gemeentes Oostkamp en Zedelgem staan  in voor de aanleg van nieuwe enkelrichtingsfietspaden langs  het gehele traject over een lengte van 2,2 km. “De werken zullen in totaal 140 werkdagen  duren en worden geraamd op 2,3 miljoen euro. De provincie West-Vlaanderen maakt 1,9 miljoen euro vrij waarvan de helft wordt terugbetaald door het Fietsfonds van het Vlaams Gewest”, weet provincieraadslid Isabelle Vandenbrande. De gemeente Oostkamp voorziet 271.000 euro voor de heraanleg van de wegenis en afwatering van de rijweg in de Loppemsestraat. Het gemeentebestuur van Zedelgem tenslotte trekt de som van 44.000 euro uit voor de afwatering langs de Oostkampse Baan.

Nieuwe infrastructuur geeft verzorgde indruk

Gemeenteraadslid Eddy De Wispelaere uit Zedelgem reageert tevreden: “De voorbije jaren vonden er verschillende ernstige ongevallen plaats langs de Oostkampse Baan en de Steenbruggestraat waarvan sommige zelfs met dodelijke afloop. De veiligheid langs de gevaarlijke verbinding tussen de twee gemeenten kan enkel maar verbeteren door dit project”.  Ook fractieleider Robin Declerck van N-VA Oostkamp is blij dat de verbindingsweg tussen de twee gemeenten eindelijk wordt aangepakt. “Bovendien zal de nieuwe infrastructuur een verzorgde en nette indruk nalaten op iedereen die Oostkamp en Loppem binnenrijdt”.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is