Nieuw fietspad op komst tussen Oedelem en Beernem

Op 22 april 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

West-Vlaanderen – Op de provincieraad van april werden de voorwaarden goedgekeurd voor een nieuw fietspad tussen Oedelem en Beernem. Provincieraadslid en inwoner van Beernem Isabelle Vandenbrande reageert verheugd: “Dit zal de veiligheid ten goede komen en het fietsverkeer stimuleren.” Gemeenteraadslid Gijs Degrande: “We zullen dit in de gemeenteraad goed opvolgen. Dit project werd reeds in gang gezet de vorige legislatuur met de N-VA mee aan het roer.”

Fietsroutenetwerk

Het nieuwe fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, het netwerk voor de dagelijkse verplaatsingen.

Dit dubbelrichtingsfietspad tussen de kernen van Oedelem en Beernem is 2,5 km lang en 2.50m breed afgescheiden van de rijweg door een veiligheidsstrook van 2.50m. “Dit zal de veiligheid en het fietsverkeer doen stimuleren. Dit project werd reeds in gang gezet de vorige legislatuur met N-VA mee aan het roer,” aldus provincieraadslid Isabelle Vandenbrande en Gijs Degrande.

In de bebouwde kom van Beernem wordt het bestaande dubbelrichtingsfietspad op de westzijde (deels) behouden als enkelrichtingsfietspad. Aan de oostzijde wordt een nieuw enkelrichtingsfietspad (1m75) aangelegd.

Kostprijs

De totaalkost bedraagt 5.423.325,61 € (exclusief btw) waarvan zo’n 933.737 euro ten laste van de Provincie West-Vlaanderen. Het Vlaamse Gewest subsidieert hiervan 50 % via het Fietsfonds. Aquafin en de gemeente Beernem zijn de andere partners in het project.

De aanbesteding gebeurt deze zomer. De werken starten in het najaar van 2021 en dienen afgerond te zijn eind 2022.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is