N-VA West-Vlaanderen niet te spreken over manier van toekenning van toeristische impulssubsidies

Op 10 maart 2017, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening, Toerisme

“Geef dat geld liever aan projecten die wel onmiddellijk haalbaar zijn”

West-Vlaanderen / Blankenberge - Om impulsen te geven aan het toerisme, keert provinciebedrijf Westtoer subsidies uit aan investeringen in toeristische infrastructuur. Voor het kampeerwagenterrein op een site van Vakantiepark Floréal in Blankenberge heeft de provincie 150.000 euro veil. Een vreemde beslissing volgens de West-Vlaamse N-VA: “Omdat het ruimtelijk uitvoeringsplan niet toelaat dat er op deze site kampeermogelijkheden voorzien worden, is het wettelijk niet mogelijk om er een kampeerautoterrein aan te leggen. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de provincie geld uittrekt voor een project dat niet kan gerealiseerd worden. Geef dat geld liever aan projecten die wel haalbaar zijn”, stelt provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (N-VA).

Op een site naast het huidige vakantiepark wil Vakantiepark Floréal in Blankenberge in totaal 46 standplaatsen voorzien voor kampeerwagens, met daarbij de nodige voorzieningen zoals bv. water en elektriciteit. Daarvoor kreeg het vakantiepark in februari de goedkeuring en de financiële steun van de provincie toegezegd. Provincieraadslid Nick Verwimp, wonend te Blankenberge: “Nochtans is er geen toestemming om een dergelijk project op die plaats te voorzien. Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) laat immers niet toe om op die plaats kampeermogelijkheden te voorzien. Het stadsbestuur zoekt nu naar een oplossing.”

De West-Vlaamse N-VA is niet te spreken over de manier waarop de provincie West-Vlaanderen omgaat met dergelijke beslissingen. Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke: “Deze dossiers worden beoordeeld op basis van kwaliteit maar ook op basis van de haalbaarheid. In dit geval was het duidelijk dat dit project wettelijk niet kan gerealiseerd. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de provincie geld uittrekt, wetende dat dit plan op dit moment niet uit te voeren is. De 150.000 euro die daarvoor voorzien is, zou beter toebedeeld worden aan projecten die echt kans op slagen hebben.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is