N-VA wenst andere locatie voor kampeerautoterrein Veurne

Op 29 mei 2017, over deze onderwerpen: Toerisme

West-Vlaanderen / Veurne – Provincieraadslid Wouter Vanlouwe uit Veurne heeft in de provincieraad van april de deputatie aan de tand gevoeld over de aangeduide locatie van het toekomstig kampeerautoterrein in Veurne: ”De naar voor geschoven locatie is jammer genoeg niet goed gekozen tussen de D. Dehaenelaan en de Europalaan. Wij opteren voor een kampeerautoterrein ter hoogte van de sporthal. Hierdoor blijft de ruimte naast het Vaubanpark gevrijwaard om in de toekomst een randparking voor langparkeren aan te leggen.”

Provincieraadslid schetst het verhaal: ”In november 2016 diende het stadsbestuur van Veurne een aanvraag in voor het bekomen van een infrastructuursubsidie voor de aanleg en inrichting van een kampeerautoterrein. Hierbij werd een uitgebreide marktstudie gedaan en werden 3 mogelijke opties van inrichting op twee verschillende locaties naar voor geschoven.”

“De deputatie keurde deze subsidieaanvraag in februari goed. Hierbij werd ruim 143.000 euro voor de realisatie van de project toegekend. In de beslissing voor deze subsidie wordt echter uitdrukkelijk gekozen voor 1 van de mogelijke varianten, meer bepaald variant 1 tussen de D. Dehaenelaan en de Europalaan. Helaas kunnen  op deze locatie de inrit noch de uitrit voldoende veiligheid garanderen en zijn er  praktische bezwaren om grotere kampeerwagens de uitrit te laten nemen.”

“Uiteraard zijn wel heel tevreden dat de provincie de noodzaak inziet om ook in Veurne een kampeerautoterrein aan te leggen. Dergelijke inrichting zorgt voor bijkomende toeristische troeven in onze stad. Wij vragen enkel dat deze locatie nog gewijzigd kan worden met behoud van de toegekende subsidie en kiezen dus resoluut  voor een kampeerautoterrein ter hoogte van de sporthal,” besluit provincieraadslid Wouter Vanlouwe.

Zie link Focus&WTV: http://www.focus-wtv.be/video/vragenuurtje-kampeerautoterrein-veurne

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is